Negovan nemec

Iz Wikinavedka, proste zbirke navedkov in pregovorov
Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje
  • Zdaj mi kamen poje, zdaj sem ga uglasil, zdaj bloku, ki si ga izberem, lahko vdahnem življenje. ko kipar dobi tak stik s kamnom, kot sem ga sam dobil, ko me je dobesedno zastrupil, popolnoma angažiral in aktiviral, se dobesedno razneži. (Janez Zadnikar. Teleks, št. 44, 4.11.1982,str. 10)
  • V resnici pa je to dialog, ki je toliko lepši, kolikor bolj se pripravim nanj.Ritma enostavno ni mogoče ustaviti, in čeprav se mi zdi, da sem iz kamna po tehnični plati potegnil domala vse, kar se da, se ne ustavljam, se ne naveličam. (Janez Zadnikar. Teleks, št. 44, 4.11. 1982, str. 10)
  • Majhen sem kot človek proti tako mogočnemu delu narave.Zato traja kar precej časa, da v kamne prvič zarežem. in ko zarežem, sva se že spopadla - kot dva močna nasprotnika. Kamen je trd, toda vda se in prav pri tem, ko se kamen predaja, daje umetniku največ, ker ve, da da ob svojem delu uživam. (Egon kaše. Antena, št. 19, 10.5.1984, str. 6-8)
  • Brez fantazije ni prave kreativnosti. Fantazija oblikuje, prečiščuje in usmerja nek problem v ustvarjalni fazi. predstavlja impulz vsake umetniškega ustvarjanja, naročenega ali nenaročenega.(Žarko bedalov, Mladinska iskra, št. 27, 19.5.1983, str. 10 in 11)
  • Črpam iz življenja, iz določenega zame najbolj dramatičnega, enkratnega, neponovljivega trenutka. Trenutka, polnega dramatike in kreativnosti: trenutka, ko se bijejo in premagujejo vse tiste notranje in zunanje silnice, ki preoblikujejo, deformirajo ali formirajo novo vizualno rešitev. (katalog Društva likovnih umetnikov severne primorske, 1982)