Hudič: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 695 zlogov ,  pred 7 leti
m
(N)
 
* [[Sveto pismo]]
:* Farizeji pa so to slišali in dejali: »Ta izganja demone zgolj z Bélcebubom, poglavarjem demonov.« Ker je poznal njihove misli, jim je rekel: »Vsako kraljestvo, ki se razdeli zoper sebe, bo opustošeno in nobeno mesto ali hiša, ki sta zoper sebe razdeljena, ne bosta obstala. Če torej satan izganja satana, je proti sebi razdeljen – kako bo potem obstalo njegovo kraljestvo? In če jaz z Bélcebubom izganjam demone, s kom jih izganjajo vaši sinovi? Zato bodo oni vaši sodniki. Če pa jaz z Božjim Duhom izganjam demone, potem je prišlo k vam Božje kraljestvo. ([[Jezus Kristus]], {{Bibl|Mt 12,24-28}})
 
:* Kadar nečisti duh odide iz človeka, hodi po suhih krajih brez vode in išče pokoja, in ga ne najde. Tedaj pravi: »Vrnil se bom v svojo hišo, iz katere sem odšel.« Ko pride, jo najde prazno, pometeno in urejeno. Tedaj gre in si privzame sedem drugih duhov, hujših od sebe, in gredo vanjo ter tam prebivajo. Nazadnje je s takim človekom huje, kot je bilo na začetku. Tako bo tudi s tem hudobnim rodom. ([[Jezus Kristus]], {{Bibl|Mt 12,43-45}})
 
:* [[Sveti Peter|Simon]], Simon! Glej, satan vas je zahteval, da bi vas presejal kakor pšenico. Jaz pa sem molil zate, da ne opeša tvoja vera. Ko se boš nekoč spreobrnil, utŕdi svoje brate. ([[Jezus Kristus]], {{Bibl|Lk 22,31}})
 
:* Med večerjo je hudič [[Juda Iškarijot|Judu Iškarijotu]], Simonovemu sinu, že položil v srce namen, da Jezusa izda. /.../ Tedaj je <small><nowiki>[Jezus]</nowiki></small> pomočil grižljaj, ga vzel in dal Judu, sinu Simona Iškarijota. Ko je ta vzel grižljaj, je šel satan vanj. Jezus mu je tedaj rekel: »Kar nameravaš storiti, stôri hitro.« ({{Bibl|Jn 13,2.26-27}})
 
:* Podvrzite se torej Bogu, hudiču pa se uprite in bo od vas pobegnil. ({{Bibl|Jak 4,7}})
3.604

urejanja

Navigacijski meni