Sveto pismo: Razlika med redakcijama

Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje
dodanih 188 zlogov ,  pred 6 leti
m
* Ne pozna [[Jezus Kristus|Kristusa]], kdor ne pozna Svetega pisma. ([[Avguštin iz Hipona]])<ref>Prav tam, stran 38.</ref>
 
* [[sveti Pavel]]:
* Vse Sveto pismo je navdihnjeno od Boga in koristno za poučevanje, svarjenje, za poboljševanje in vzgojo v pravičnosti, da bi bil Božji človek popoln in pripraven za vsako dobro delo. ([[sveti Pavel]], {{Bibl|2 Tim 3,16-17}})
 
:* Vse Sveto pismo je navdihnjeno od Boga in koristno za poučevanje, svarjenje, za poboljševanje in vzgojo v pravičnosti, da bi bil Božji človek popoln in pripraven za vsako dobro delo. ([[sveti Pavel]], {{Bibl|2 Tim 3,16-17}})
 
:* Božja beseda je živa in dejavna, ostrejša kakor vsak dvorezen meč in zareže do ločitve duše in duha, sklepov in mozga ter presoja vzgibe in misli srca. ({{Bibl|Heb 4,12}})
 
* Kdor Boga in njegove svete volje prav ne spozna, tudi Bogu prav služiti ne ve. Koliko je kristjanov, ki [[Deset Božjih zapovedi]] prav ne znajo, ne razumejo, prelomijo jih pa! Kako si upaš Bogu prav služiti, dokler te za Božji nauk tako malo skrbi? ([[Anton Martin Slomšek]])<ref>Anton Martin Slomšek, ''Slomškove drobtinice'', zbrala in uredila [[Zmaga Kumer]], Družina, Ljubljana 2001, misel za 5. marec.</ref>
3.606

urejanj

Navigacijski meni