Branko Cestnik

Iz Wikinavedka, proste zbirke navedkov in pregovorov
Portret
Rojstvo 1965
Spodnja Hajdina[d]
Državljanstvo  Slovenija
 SFRJ
Poklic filozof, teolog, duhovnik, pisatelj, katoliški teolog

Branko Cestnik, pater klaretinec

Navedki[uredi]

  • Zato death metalska skupina Noctiferia, ki kot pijavka visi na Kristusovem mističnem telesu, ter turbo - kič skupina Atomik Harmonik, ki jo bojda zanima le zabava, imata več skupnega kot izgleda na prvi pogled. Obe znata biti izraz iste kulture smrti. (o kulturi smrti)
  • Politik neponižno sam sebe napihne, da ga vidimo in slišimo, cerkveni karierist prav tega ne sme narediti, če hoče zlesti više. (o različnih povzpetniških strategijah)
  • Dogajanje okrog Da Vincijeve šifre tokrat nima oporišča pri naših antireligioznih sociologih religije niti ne v standardnih proticerkvenežih, ki se vrtijo okrog ideoloških podjetij, kot je tednik Mladina, temveč predvsem v rumenem tisku ... (o starih in novih ideoloških podjetjih)
  • Pravi Satan ni jezen, uporen, v črno oblečen golobradec, ampak gospod v pražnji obleki, ki se v Gornjo Radgono pripelje z mercedesom, da bi otrokom prodajal droge. (na Trstenjakovih večerih, o zlodeju)
  • Nato in EU sta minljivi družbeni tvorbi brez religioznega predznaka. (o minljivosti)
  • Cerkev, ki bi bogastvo evangelijskega izročila in velikonočne skrivnosti skrčila na moraliziranje in zastraševanje; Cerkev, ki bi se specializirala zgolj za kirurško natančne preiskave grešnih duš; taka Cerkev ne bi zašla samo v protislovje, temveč bi bila prej dušna mafija kot Kristusova Cerkev. (o zapovedih)