Gilles Villeneuve

Iz Wikinavedka, proste zbirke navedkov in pregovorov
Jump to navigation Jump to search

Gilles Villeneuve, pokojni kanadski dirkač Formule 1

Navedki[uredi]

  • Vseskozi bom dirkal na polno. Ljubim dirkanje.
  • Vsako zimo je bilo potrebno računati na tri ali štiri velike nesreče - govorim o tem da te vrže na led pri 180 km/h. Motorne sani so zelo drsele, kar me je veliko naučilo o kontroli. In vidljivost je bila katastrofalna! Če nisi bil v vodstvu, nisi mogel nič videti zaradi pršečega se snega. To te prisili, da se naučiš hitro reagirati - in zaradi tega nisem imel težav z dirkanjem v dežju.
  • Če bi mi nekdo dejal da imam tri želje, bi bila moja prva do bi bil dirkač, druga da bi dirkal v Formuli 1 in tretja, da bi dirkal za Ferrari...
  • Nikoli ne razmišljam o tem, da bi se lahko huje poškodoval. Če bi, kako bi potem lahko dirkal? Če si na primer osem desetink počasnejši kot bi lahko bil zaradi razmišljanja o nesreči, potem nisi pravi dirkač. Nekateri v Formuli 1 ... zame niso pravo dirkači. Le vozijo dirkalnike, to je vse. Opravljajo le polovično delo. V takih primerih se sprašujem, zakaj sploh to počnejo.
  • Mislim da sem dokazal, da v enakovrednih dirkalnikih, če želim nekoga zadržati za seboj ... mislim da bo tudi ostal zadaj...
  • Ne bojim se nesreče. Nimam nobenega strahu. Seveda v hitrem ovinku z ograjo na zunanji strani, ne želim doživeti nesreče. Toda če so kvalifikacije pri koncu in se še boriš za najboljši štartni položaj, hitro pozabiš na strah.