Niko Mihelič

Iz Wikinavedka, proste zbirke navedkov in pregovorov
Rojstvo datum neznan
Državljanstvo  Slovenija
 SFRJ
Poklic športni novinar

Niko Mihelič, nekdanji komentator dirk Formule 1

Navedki[uredi]

 • Senna, ker je bil bliže navadnim ljudem. Sicer sta pa bila oba, ko sta bila v naj formi in najboljšem avtomobilu nepremagljiva.[1] (Na vprašanje Prost ali Senna)
 • Da, to so bili še časi, ko so dirkači brez varnostnikov in PR spremstva posedali po boksih. Ker je želel biti popoln in ker je bil predvsem človek. Zavedal se je realnega sveta (favele) in pomagal je tistim, ki si niso mogli sami pomagati.[1] (Na vprašanje zakaj je bil Senna tako poseben)
 • Dirkalni avto naj bi bil skonstruiran tako, da bi po cilju zaradi izrabljenosti delov razpadel. V iskanju najtanjših (najlažjih) rešitev, da je lahko težišče avtomobila na idealnem mestu, Ron Dennis (za Chapmanom - Lotus) rad pretirava, Mercedes pa ne razume, da ni vedno kar sam od sebe (zvezda) prvi.[1] (O krhkosti McLarna)
 • Hitrost je relativna, zanima me predvsem vožnja na meji, ko avto (ne motor) drsi. Sicer sem pa že videl 300 km/h na merilnikih avtomobilov in motorjev.[1] (O hitrosti)
 • Moj namen komentiranja je bil kaj novega povedati in predstaviti ta lepa športa ljudem. Glede na današnji odziv, bi še kdaj sedel za mikrofon, sicer pa je bolje poslušati take komentarje, kot pa tiste, ko bi bili veseli, da me ni več. Dirke gledava redno s sinom. Če bom še kdaj dobil priložnost pa ne vem, ker ni odvisno od mene. Povprašajte v isto hišo, na drugi naslov.[1] (O vrnitvi)
 • Sem pač tak človek, da lahko mirno reagiram tudi pri velikih hitrostih. Morda preveč razumem vožnjo na meji, hitrost je pa tako relativna. Vedno sem želel komentirati sliko in se ne zapletati z zgodbami, ki jih gledalec ne vidi, slika jih pa povozi. Zakulisja je moč mirno prebirati takrat, ko dirk ni.[1] (O svojem komentiranju)
 • Vse najboljše, saj se izredno trudi, vendar pa je njegov realni problem v tem, da mora komentirati sliko v živo, to pa je, če se ne spoznaš na šraufe, fiziko, vožnjo in še kaj malo težko.[2] (Na vprašanje o Miranu Ališiču)
 • Če bi podoben film gledali v kinu, bi šli sredi predstave ven, saj bi rekli, da si že preveč zmišljujejo. Najbolj srečen je gotovo Bernie Ecclestone, saj je vedno govoril, da si želi, da se prvenstvo razplete v zadnji dirki in v zadnjem krogu. [3]

Viri[uredi]

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 RTVSLO klepet, pridobljeno 31. januarja 2007 ob 11:02
 2. RTVSLO klepet, pridobljeno 26. marca 2009 ob 14:20
 3. RTVSLO: Iz kina bi najbrž odšli sredi predstave, pridobljeno 26. marca 2009 ob 14:30