Pojdi na vsebino

Vili Ravnjak

Iz Wikinavedka, proste zbirke navedkov in pregovorov
Portret
Rojstvo 1960
Maribor
Državljanstvo  Slovenija
 SFRJ
Poklic dramaturg, režiser, pisatelj

Vili Ravnjak.


Navedki[uredi]

  • Glede na to, da s svojimi mislimi in čustvenimi vibracijami ustvarjamo resničnost, ki jo živimo, bi morali biti zelo pozorni na to, kaj mislimo in kako kaj doživljamo. (o misli)
  • Dejstvo je, da ustna in tiskana kultura postopoma izumirata že celo stoletje. V devetdesetih letih 20. stoletja ju je vizualna kultura dokončno izrinila na družbeni rob. (o kulturi)
  • Človek je zgolj potencial, možnost, ki se lahko razvije, oblikuje v kar koli. Spomnimo se samo na starodavni mit o stvarjenju človeka iz gline! (o človeku)
  • Zadja leta pravzaprav zelo redko srečam koga, ki ima višje cilje - torej ne zgolj konkretno pridobitniške. Je pa seveda res, da je samo trpljenje tisto, ki nas požene v iskanje resnice: zona udobja je v glavnem zona udobnega sna. (o trpljenju)


Navedki o njem[uredi]

  • S kolegom Kranjcem sva si bila edina, da je prva stvar, ki jo človek na gospodu Viliju začuti, nek povsem izvenserijski notranji mir. Mir, ki izhaja iz pomanjkanja vsakega strahu, mir kot funkcija trdne prepričanosti o pravilnosti nekaterih izhodišč, obenem pa izostanka vsake nuje, da bi kogarkoli o čemerkoli prepričeval. (Jure Aleksič)[1]


Zunanje povezave[uredi]


Viri[uredi]