Pojdi na vsebino

Wikinavedek:Prošnje za administratorstvo

Iz Wikinavedka, proste zbirke navedkov in pregovorov
Administratorji
Prošnje za administratorsko pomoč Prošnje za administratorstvo Končane prošnje za administratorstvo

To je stran, na kateri skupnost Wikinavedka obravnava prošnje wikinavedkarjev za administratorje. Prijavi te lahko kdo drug, lahko pa se prijaviš tudi sam. V primeru, da te prijavi kdo drug, se moraš s kandidaturo javno strinjati − zadostuje sporočilo na tej strani.

Splošno[uredi]

Status administratorja je dodeljen članom skupnosti, ki so seznanjeni s pravili in smernicami Wikinavedka. Administratorji nimajo nobene posebne avtoritete na Wikinavedku, a so podrejeni višjim standardom, saj jih lahko nekateri uporabniki smatrajo za »uradni obraz« Wikinavedka. Administratorji naj bodo spoštljivi, v odnosu z drugimi naj bodo potrpežljivi ter z dobro presojo. Kandidati naj bodo na Wikinavedku toliko časa, da je iz njihovega sodelovanja razvidno, ali dosegajo te zahteve. Administratorstvo ni nič posebno zahtevnega. Vsa administratorska dejanja je mogoče vrniti na predhodno stanje. Biti administrator je večja kljub vsemu nekoliko večja odgovornost, saj obstajajo pravila in smernice, ki veljajo posebej za administratorje.

Standardi za kandidate[uredi]

Večina novih administratorjev naj ima najmanj dva meseca sodelovanja in 500 urejanj. Brezimni uporabniki ne morejo biti predlagani, ne morejo predlagati drugih in ne morejo voliti. Lahko le komentirajo.

Postopek[uredi]

Prošnje oziroma predlogi naj ostanejo 7 dni. V tem času je kandidatura odprta za volitve in komentarje. Birokrati lahko po presoji podaljšajo to časovno obdobje, če ni bilo doseženo soglasje. Prag za tako odločitev naj bo približno 80 % podpora. Kandidature, ki bodo očitno zavrnjene, so lahko odstranjene predhodno, da se prepreči, da komentarji postanejo neprimerni. Če je kandidatura zavrnjena, se lahko v določenem času poda nova kandidatura.

Volitve[uredi]

Svoj glas dodaš tako, da urediš odstavek pri kandidatu. Vsi vpisani wikinavedkarji so vabljeni, da volijo. Kakršnikoli dolgi komentarji naj bodo uvrščeni v odstavek Komentarji.

Glasuješ lahko za, proti ali nevtralen. V zadnjem primeru glas ne bo vplival na končni rezultat. Zaželeno je, da pri glasovanju podaš krajši komentar, zakaj si tako volil. V primeru nejasnega rezultata bodo vse razlage in komentarji upoštevani, tudi tisti pri nevtralnih glasovih.

Pri svojih komentarjih in odgovorih bodi spoštljiv do drugih. Nekateri dialogi lahko postanejo zamerljive in čustvene narave.

Predlagaj kandidata[uredi]

1. Uredi to stran in dodaj naslednje besedilo nad najnovejšo kandidaturo.

{{Wikinavedek:Prošnje za administratorstvo/Uporabniško ime}}
----

2. Klikni na povezavo Wikinavedek:Prošnje za administratorstvo/Uporabniško ime in shrani sledeče:

=== [[Uporabnik:Uporabniško ime|]] ===
'''[{{SERVER}}{{localurl:Wikinavedek:Prošnje za administratorstvo/Uporabniško ime|action=edit}} Volite tu] (0/0/0) ending 00:00 [[00 Month]] [[0000]] (UTC)'''
Vaše imenovanje/opis uporabnika   ~~~~
{{subst:Wikinavedek:Prošnje za administratorstvo/Vprašanja kandidatu}}

3. Predpreglej svojo prošnjo za morebitne napake; zamenjaj 00:00 [[00 Month]] [[0000]] s časom in datumom z vašega podpisa toda prestavite datum sedem dni naprej.

Trenutne prošnje[uredi]

Prošnje morajo biti potrjene s strani kandidata. Če predlagaš drugo osebo, pusti sporočilo na njegovi uporabniški strani in prosi, da kandidat na tej strani potrdi ali zavrne predlog.

Trenutno ni prošenj.

Glej tudi[uredi]