Wikinavedek:Prošnje za administratorstvo

Iz Wikinavedka, proste zbirke navedkov in pregovorov
Skoči na: navigacija, iskanje
Wikiquote Administrator.png Administratorji
prošnje za administratorsko pomoč
prošnje za administratorstvo
končane prošnje za administratorstvo
Sorodni projekti:   Meta-Wiki · Wikiknjige · Wikimedijina zbirka · Wikipedija · Wikipodatki · Wikislovar · Wikiverza · Wikivir

To je stran, na kateri občestvo Wikinavedka obravnava prošnje wikinavedkarjev za administratorje. Prijavi vas lahko kdo drug, lahko pa se prijavite tudi sami. V primeru, da vas prijavi kdo drug, se morate s kandidaturo javno strinjati - zadostuje sporočilo na tej strani.

Splošno[uredi]

Status administratorja je dodeljen članom skupnosti, ki so seznanjeni s pravili in smernicami Wikinavedka. Administratorji nimajo nobene posebne avtoritete na Wikinavedku, a so podrejeni višjim standardom, saj jih lahko nekateri uporabniki smatrajo za »uradni obraz« Wikinavedka. Administratorji naj bodo spoštljivi; v odnosu z drugimi naj bodo potrpežljivi ter z dobro presojo. Kandidati naj bodo na Wikinavedku toliko časa, da je iz njihovega sodelovanja razvidno ali dosegajo te zahteve. Administratorstvo ni velika zadeva. Vsa administratorjeva dejanja je mogoče vrniti na predhodno stanje; biti administrator je večja dolžnost, saj so pravila in smernice, ki veljajo le za administratorje.

Standardi za kandidate[uredi]

Večina novih administratorjev ima najmanj dva meseca sodelovanja in 500 urejanj. Glej tudi standarde za administratorstvo, kot jih vidijo nekateri redni uporabniki. Lahko uporabite tudi Katjino orodje za preštetje kandidatovih urejanj (opozorilo: število urejanj je lahko napačno).

Lahko predlagate sami sebe.

Brezimni uporabniki ne morejo biti predlagani, ne morejo predlagati drugih in ne morejo voliti. Lahko le komentirajo.

Postopek[uredi]

Prošnje oziroma predlogi naj ostanejo sedem dni; v tem času je kandidatura odprta za volitve in komentarje. Birokrati lahko po presoji podaljšajo to časovno obdobje, če ni bilo doseženo soglasje; prag za tako odločitev naj bo približno 80 % podpora. Kandidature, ki bodo očitno zavrnjene, so lahko odstranjene predhodno, da se prepreči, da komentarji postanejo neprimerni. Če je kandidatura zavrnjena, počakajte primerno časovno obdobje, predno ponovno vložite kandidaturo (npr. en mesec).

Volitve[uredi]

Da dodate svoj glas, uredite odstavek pri kandidatu. Vsi vpisani Wikipedisti so vabljeni, da volijo. Kakršnikoli dolgi komentarji naj bodo uvrščeni v odstavek Komentarji.

Prosimo, da označite svoj glas za oziroma proti kandidata/kandidatu. Lahko se izrečete za nevtralnega; v tem primeru vaš glas ne bo vplival na končno štetje. Ko oddate svoj glas, dodajte krajši komentar zakaj ste tako volili (še posebej, ko volite proti in nevtralen), tako da lahko drugi uporabniki vidijo vaše stališče in razloge za to. V primeru nejasnega rezultata bodo vse razlage in komentarji upoštevani, tudi tisti pri nevtralnih glasovih.

Pri svojih komentarjih in odgovorih bodite spoštljivi do drugih. Nekateri dialogi lahko postanejo zamerljive in čustvene narave. Ne pozabite, da smo vsi ljudje s čustvi, občutki in ponosom.

Da predlagate nekoga (tudi sebe)[uredi]

 1. Uredite to stran in dodajte naslednje besedilo nad najnovejšo kandidaturo.
  {{Wikinavedek:Prošnje za administratorstvo/Uporabniško_ime}}
  ----
 2. Sledite rdeči povezavi na Wikinavedek:Prošnje za administratorstvo/Uporabniško_ime in dodajte sledeče:
  === [[Uporabnik:Uporabniško ime|]] ===
  '''[{{SERVER}}{{localurl:Wikinavedek:Prošnje za administratorstvo/Uporabniško ime|action=edit}} Volite tu] (0/0/0) ending 00:00 [[00 Month]] [[0000]] (UTC)'''
  Vaše imenovanje/opis uporabnika   ~~~~
  {{subst:Wikinavedek:Prošnje za administratorstvo/Vprašanja kandidatu}}
 3. Predpreglejte vašo prošnjo, da preverite morebitne napake; zamenjajte; replace 00:00 [[00 Month]] [[0000]] z časom in datumom z vašega podpisa toda prestavite datum sedem dni naprej.

Trenutne prošnje[uredi]

Prošnje morajo biti potrjene s strani kandidata. Če predlagate drugo osebo, pustite sporočilo na njegovi uporabniški strani in prosite, da odgovorijo tu glede sprejetja/zavrnitve prošnje.

Janezdrilc[uredi]

Prestavljeno iz Wikinavedek:Pod lipo:

Glede na to, da na projektu trenutno ni nihče dejaven, predlagam, da uporabniku Janezdrilc podelimo administratorske pravice. --Domen (pogovor) 01:41, 17. maj 2014 (CEST)

Prestavljeno iz w:Uporabniški pogovor:Janezdrilc:

Janez, bi bil administrator na Wikinavedku? Jaz nisem več dejaven in bi bilo dobro, da nekdo je. --Domen 23:39, 16. maj 2014 (CEST)
Lahko, ja. Čeprav tudi sam nisem kdovekako dejaven, kdaj pa kdaj res naletim na kakšno malenkost, ki bi jo rad popravil oziroma posodobil po Wikipediji. Skratka, sprejmem. Hvala za povabilo. --Janezdrilc (pogovor) 00:59, 17. maj 2014 (CEST)
Tako, administratorska orodja so ti dodelili za tri mesece. Glej meta:Steward requests/Permissions#Janezdrilc@slwikiquote. Sem pa vmes prebral začetek tvoje uporabniške strani in ugotovil, da nisi Janez. Ups. --Domen 19:08, 26. maj 2014 (CEST)
Hvala za trud. Glede imena pa ni panike. Tu gor sem praktično vedno Janez ;) --Janezdrilc (pogovor) 12:00, 27. maj 2014 (CEST)
Heh, prav. :-) --Domen 15:03, 27. maj 2014 (CEST)

Podaljšanje administratorstva[uredi]

Ob izteku 3-mesečnega obdobja nameravam zaprositi za podaljšanje administratorstva. Svoje strinjanje ali nestrinjanje lahko podate spodaj. Kakršnikoli komentarji so pravtako dobrodošli. --Janezdrilc (pogovor) 15:06, 16. avgust 2014 (CEST)

Closed as successful renewing rights, and extending period of renewal to 6 months. Billinghurst (pogovor) 02:14, 28. avgust 2014 (CEST) (steward)

Ob izteku 6-mesečnega obdobja nameravam ponovno zaprositi za podaljšanje administratorstva. --Janezdrilc (pogovor) 10:54, 20. februar 2015 (CET)

Ob izteku enoletnega obdobja nameravam ponovno zaprositi za podaljšanje administratorstva. --Janezdrilc (pogovor) 11:42, 26. februar 2016 (CET)

Ob izteku enoletnega obdobja nameravam ponovno zaprositi za podaljšanje administratorstva. --Janezdrilc (pogovor) 12:56, 6. marec 2017 (CET)

Glej tudi[uredi]