Pojdi na vsebino

Wikinavedek:Administratorji

Iz Wikinavedka, proste zbirke navedkov in pregovorov
Administratorji
Prošnje za administratorsko pomoč Prošnje za administratorstvo Končane prošnje za administratorstvo

Administratorji so wikinavedkarji, ki imajo pravice sistemskega operaterja. Vsakdo, ki že nekaj časa dejavno prispeva k slovenski Wikinavedku in ga v splošnem vsi poznajo kot skrbnega člana občestva, lahko dobi te pravice. Pridobivanje administratorskih pravic naj po besedah Jimmyja Walesa ne bi bila velika stvar.

Administratorji nimajo posebne moči in so enaki drugim, razen glede dodatne urejevalske odgovornosti. Njihovo mnenje nikakor ni vredno več od mnenja drugih uporabnikov. Imajo možnost brisanja člankov iz podatkovne baze (vendar brisane različice v njej ostanejo za trajno in jih administratorji lahko obnovijo), blokiranja posameznih uporabnikov ter enostavnejše vračanje vandaliziranih člankov. Posamezne članke lahko tudi zaščitijo pred urejanjem.

Birokrati pa imajo še dodatno možnost promoviranja uporabnika v administratorja in birokrata (ne pa tudi odvzema položaja) in pravico označevanja botov (Posebno:Makebot).

Seznam administratorjev[uredi]

  1. Janezdrilc (pogovorprispevkiblokiranjazaščitebrisanjaprestavljanja) (24. maj 2014 – 30. avgust 2020; 4. september 2023 –)

Bivši[uredi]

  1. Klemen Kocjancic (pogovorprispevkiblokiranjazaščitebrisanjaprestavljanja) (24. januar 200625. julij 2014)
  2. Darko Pes (pogovorprispevkiblokiranjazaščitebrisanjaprestavljanja) (10. september 200630. avgust 2014)
  3. Dbc334 (pogovorprispevkiblokiranjazaščitebrisanjaprestavljanja) (27. november 200617. maj 2014)

Glej tudi[uredi]