Pogovor:Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Iz Wikinavedka, proste zbirke navedkov in pregovorov
Jump to navigation Jump to search

Viri[uredi]

Kje so pa navedeni viri dosedanjih citatov? Ta nepodpisani komentar je dodal/-a 193.77.199.191 (pogovor • prispevki)

Na to vprašanje ti bosta najlažje odgovorila urejevalca tega članka, to pa sta Klemen in Darko. --Domen 16:38, 10 december 2006 (UTC)
Najprej opravičilo, ker se nisem sprva registriral - mislil sem, da se ne splača, ker bi tako ali tako dodal samo tistih nekaj navedkov, ki jih vem na pamet (in ki se jih trenutno spomnim:-)).
Zdaj sem navedel vir, še celo za navedek, ki ga nisem jaz napisal. Res pa je, da ni nevedena stran - knjige, presneto, nimam zdajle pri sebi, vendar bom dodal stran takoj, ko bom knjigo spet prebiral. Mogoče bi bil sporen tudi navedek, ki citira spletno stran, a z iskanjem po npr. Googlu se odkrije, da je navedek verjetno resničen.
Drugače se pa z navajanjem popolnoma strinjam - navajajo naj tudi registrirani in zaupanja vredni uporabniki. Pravzaprav sem bil neprijetno presenčen, ko sem odkril, da ne navaja nobena stran na slovenskem wikinavedku! --Lagos 17:53, 10 december 2006 (UTC)
Seveda da ne navaja, če se je ta smernica postavila šele danes. --Domen 18:11, 10 december 2006 (UTC)


Ime strani[uredi]

Mislim da je v cobissu napisan samo neposreden prevod pisateljevega imena - pa še tam je včasih dodatno zapisana slovenska verzija. Povsod se uporablja poslovenjeno ime, tudi recimo na naslovnicah njegovih knjig. --Lagos 17:52, 12 december 2006 (UTC)