Joseph Mussomeli

Iz Wikinavedka, proste zbirke navedkov in pregovorov
Jump to navigation Jump to search
Rojstvo

Joseph Mussomeli, ameriški politolog in diplomat, 1952–.

Navedki[uredi]

  • Če je v Sloveniji kaj, kar me spominja na države tretjega sveta, so to javnomnenjske raziskave, ne moreš jim zaupati.
  • Rdeča zvezda je simbol antifašizma, je simbol zmage nad tiranijo – in hkrati simbol množičnih grobišč, simbol zatiranja, in če niste sposobni videti obeh strani zgodovine, civilizacija razpade.
  • Za Busha in vse tiste imbecile na desni je bilo celotno bistvo napada, da so "tisti" ljudje sovražili našo svobodo. In nikdar ni razumel, da to ni tisto, za kar je šlo. Njegova zabloda je bila, da je imel 11. 9. kar koli opraviti z ljudmi, ki so nam zavidali našo svobodo, namesto da bi dojel, da imajo preprosto drugo idejo svobode. Za povprečnega muslimana, ne glede na to, ali gre za radikalnega ali ne, je svoboda to, da se držijo svojih verskih prepričanj – kar bi lahko veljalo tudi za kristjane. Tako da misliti, da je imel 11. 9. kar koli opraviti s tem, da bi oni sovražili našo svobodo, je bilo popolnoma trapasto. Kot je bilo trapasto tudi, da smo napad izvedli pod pretvezo nekakšnega osvobajanja Afganistancev.
  • Krasna stvar pri ameriških predsednikih je, da ne glede na to, ali so desni ali levi, so vsi idiotski in živijo v zablodah.

Viri[uredi]